LUNA EXPERIENCE 400 SC
Dane techniczne
Producent: BAYER
Indeks: LUNA EXPERIENCE 400 SC 1L
Substancja czynna:
fluopyram
tebukonazol
więcej
Działanie:
interwencyjne
układowe
zapobiegawcze
więcej
Uprawa:
Brokuł
Brzoskwinia
Cebula
Czereśnia
Czosnek
Grusza
Jabłoń
Kalafior
Kapusta brukselska
Kapusta głowiasta
Kapusta pekińska
Kapusta włoska
Leszczyna
Malina
Marchew
Morela
Pasternak
Pietruszka korzeniowa
Por
Winorośl
Wiśnia
Śliwa
więcej
Zwalczanie:
Alternarioza
Biała plamistość liści
Bielik krzyżowych
Brunatna zgnilizna
Brunatna zgnilizna drzew pestkowych
Czarna plamistość
Czerń krzyżowych
Drobna plamistość liści drzew pestkowych
Dziurkowatość liści
Gorzka zgnilizna
Monilioza leszczyny
Mączniak
Mączniak prawdziwy baldaszkowatych
Parch gruszy
Parch jabłoni
Parch przechowalniczy
Rak drzew
Rdza
Sina pleśń
Szara pleśń
Zamieranie pędów
Zgnilizna szyjki cebuli
więcej
LUNA EXPERIENCE 400 SC
za szt.
349,00 zł / 1 l
Luna Experience 400 SC – kompleksowa ochrona roślin przed chorobami grzybowymi
Luna Experience 400 SC to nowoczesny fungicyd w formie stężonej zawiesiny do rozcieńczania wodą, o działaniu układowym. Przeznaczony do stosowania zapobiegawczego oraz interwencyjnego, zapewnia długotrwałą ochronę przed chorobami grzybowymi w sadownictwie, warzywnictwie i uprawach polowych.
Substancje aktywne:
-
Fluopyram – 200 g/l
-
Tebukonazol – 200 g/l
Korzyści stosowania Luna Experience 400 SC
-
Skutecznie chroni przed szerokim spektrum chorób grzybowych.
-
Działa systemicznie, zapewniając długotrwałą ochronę roślin.
-
Może być stosowany zapobiegawczo i interwencyjnie.
-
Ogranicza rozwój chorób przechowalniczych owoców i warzyw.
Dlaczego warto wybrać Luna Experience 400 SC?
-
Chroni przed kluczowymi chorobami wpływającymi na plon i jego jakość.
-
Zapewnia skuteczność w różnych uprawach, od sadownictwa po warzywnictwo.
-
Dzięki działaniu systemicznemu i układowemu zabezpiecza rośliny na długi czas.
-
Luna Experience 400 SC – niezawodna ochrona Twoich upraw!
Zastosowanie i dawkowanie
Jabłoń
-
Parch jabłoni, mączniak jabłoni – 0,75 l/ha
-
Gorzka zgnilizna, parch przechowalniczy, szara pleśń, brunatna zgnilizna, sina pleśń (mokra zgnilizna) – 0,75 l/ha
Grusza
-
Alternarioza, zgnilizna powodowana przez Nectria galligena, szara pleśń – 0,75 l/ha
-
Parch gruszy – 0,75 l/ha
-
Gorzka zgnilizna, parch przechowalniczy, brunatna zgnilizna, sina pleśń (mokra zgnilizna) – 0,75 l/ha
Wiśnia, czereśnia
-
Drobna plamistość liści drzew pestkowych, dziurkowatość liści, szara pleśń – 0,6 l/ha
-
Gorzka zgnilizna owoców – 0,6 l/ha
-
Brunatna zgnilizna drzew pestkowych – 0,6 l/ha
Brzoskwinia, morela
-
Brunatna zgnilizna drzew pestkowych, szara pleśń – 0,6 l/ha
Malina
-
Zamieranie pędów, rdza maliny – 0,6 l/ha
Leszczyna
-
Monilioza leszczyny – 0,6 l/ha
Winorośl
-
Mączniak prawdziwy, szara pleśń – 0,5 l/ha
-
Warzywa korzeniowe (marchew, pietruszka, pasternak)
-
Alternarioza, mączniak prawdziwy baldaszkowatych, zgnilizna twardzikowa, czarna plamistość korzeni – 0,75 l/ha
Cebula, czosnek
-
Zgnilizna szyjki, alternarioza, rdza, biała plamistość liści, Stemphylium – 0,5 l/ha
-
Kapustne (kapusta, brokuł, kalafior)
-
Czerń krzyżowych, szara pleśń, czarna plamistość, sucha zgnilizna kapustnych, zgnilizna twardzikowa, mączniak prawdziwy, bielik krzyżowych – 0,9 l/ha
Por
-
Alternarioza, rdza pora – 0,9 l/ha
16 innych produktów w tej samej kategorii: